FAQ

FAQ

NÅGRA FRÅGOR?

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

 

Q. Vad står "WAM" som förkortning för?

 

Women and Men. Våra produkter tillämpar sig för alla.

 

Q. Vad skiljer er ifrån andra eko-företag?

 

Huden är kroppens största organ och vi anser att man bör vårda sin hud utan att tillföra onödiga kemiska tillsatser. Grundtanken i vårt företag är att alla som läser innehållsförteckningen på våra produkter ska förstå vad de innehåller. Vi vill att de produkter vi gör ska vara helt naturliga och vegetabiliska, fria från vatten, alkohol, färgämnen, konserveringsmedel, paraffin, mineraloljor och kemikalier. De ska hålla en hög standard med nästan uteslutande ekologiska ingredienser samt vara skonsamma mot både natur och hud. Vi vet att de fetter och vitaminer som naturligt finns i våra oljor kan göra underverk och att våra kroppar i längden kommer må bättre av ett renare liv!

 

Q. Varför använder ni kaustiksoda i era tvålar och schampo?

 

Då man gör fasta tvålar på traditionellt sätt genom en så kallad kallprocess så använder man oljor av olika slag som bas. Vi har valt att endast använda vegetabiliska och ekologiska oljor som naturligt har rengörande egenskaper.

 

För att förvandla dessa oljor till tvål krävs det att man gör någon typ av kemisk reaktion för att få oljorna att anta en fast och hård form. Detta gör man oftast genom att blanda oljorna tillsammans med en lutlösning. Lutlösningen består av renat vatten och salt, dvs kaustiksoda (även kallad natriumhydroxid).

 

Efter detta låter vi tvålmassan självkoka under några dagar för att sedan skära upp den för hand till önskad storlek och form för att sedan självtorka. Under denna torkningsprocess som vanligtvis pågår under några veckor så dunstar vätskan och saltet och kvar blir oljor som nu är förtvålade.

 

 

Vi har valt att skriva ut alla ingredienser/tillsatser vi använt under hela tillverkningsprocessen, även fast dessa inte längre finns kvar i tvålen. Alternativt kunde vi istället ha skrivit ”förtvålad olivolja”, ”förtvålad kokosolja” etc men vill vara tydliga och ärliga med vad vi använder då en ex. olivolja inte kan bli förtvålad utan att ha genomgått någon typ av process.

 

Q. Gör ni verkligen alla era produkter själva?

 

Ja, det gör vi.

 

Vi köper in rena ingredienser och tillverkar samtliga produkter från grunden i våra lokaler i Västervik. Formlerna är även dom framtagna och utvecklade av oss.

 

Vid intresse går det självklart bra att besöka oss för att få en rundvisning av lokalerna där vi sköter all tillverkning och distribution.

 

Q. Kan man komma och se vart ni gör allt?

 

Ja, det går jättebra. Vi har många nyfikna kunder som gärna vill veta mer och se vart produkterna tillverkas och hur processen går till. Vi tar även mer än gärna emot barn också då vi på ett överskådligare och enklare sätt förklarar och låter barnen titta, fråga, lukta och prova.

 

Hör av dig för att komma överens om en tid ifall du är intresserad!

 

 

 

KONTAKTA OSS

Västerviks företagscentrum

Lysingsvägen 18,

59353 Västervik

Tel: 0725-168417

FÖLJ OSS

VI ÄR WAM EKO

I Västervik lever och verkar vi. Vår vision är att ta fram och tillhandahålla naturliga, skonsamma och ekologiska hud- och hårvårdsprodukter som ska vara självklara att använda av hela familjen.

© Copyright 2017. All Rights Reserved.